La Unió Empresarial de l’Anoia ja té a punt la 17ena edició del Sopar Empresarial que se celebrarà el dia 6 de juliol en un escenari inusual i diferent com és l’Institut Milà i Fontanals. Amb aquest marc acadèmic de fons el món empresarial vol reforçar la importància de la formació en l’àmbit laboral i apropar el món empresarial als joves. L’objectiu és posar de manifest la manca de personal i millorar el desajust actual entre l’oferta i la demanda de professionals qualificats. En aquest sentit, segons paraules del president Blai Paco, “des de l’entitat volem apropar-nos als joves per què coneguin l’especialització empresarial de la comarca i les oportunitats laborals que ofereix el territori”. La falta de professionals és una de les necessitats detectades ens els diferents fòrums empresarials i recollida en el document econòmic que la UEA va presentar el mes de febrer sota el títol: “Empres i Progrés. Conclusions i propostes dels fòrums sectorials i territorials de l’Anoia 2016”.
Seguint aquest la línia, el lema del Sopar és “L’actitud d’avui, millora el demà” ja que davant de qualsevol projecte “és important tenir una base de coneixement, però sobretot adoptar una actitud pro activa i oberta”, explica Paco.
Com és tradició en el transcurs de la nit s’entregaran els Premis UEA per distingir aquelles iniciatives empresarials que hagin destacat durant l’any anterior. Els premis inclouen 8 categories que es diferencien entre: Premis UEA i Premis en col·laboració amb altres entitats i institucions. Els Premis UEA inclouen cinc categories: el premi a la trajectòria empresarial, a la capacitat emprenedora, a l’empresa innovadora, a la Institució, i el premi al compromís social de l’empresa. Tres d’aquests guardons compten amb el patrocini de Mútua General de Catalunya, Grup Servisimó, i La Caixa.
Pel que fa als Premis en col·laboració hi ha tres tipus de reconeixements: el premi a la millor implantació de les TIC, atorgat en col·laboració amb TICAnoia; el Premi Campus Motor Anoia i, per últim, el premi a la millor estratègia de comunicació, que s’atorgarà conjuntament amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya.
La nit empresarial, que segons els organitzadors preveuen l’assistència d’unes quatre-centes cinquanta persones, comptarà amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, a més de diverses autoritats locals, empresaris i directius d’arreu de l’Anoia i comarques veïnes. L’encarregat de conduir l’acte central del Sopar serà el periodista Manel Fuentes que amenitzarà la vetllada amb el seu toc d’humor personal.
La dissetena edició de la nit empresarial de l’Anoia també comptarà amb un menú elaborat i creat per a l’ocasió de mans de David Andrés, xef del restaurant Somiatruites, cap de cuina de l’ABaC, i un dels 30 joves més influents del món segons la revista Forbes.
Pel que fa al format, el Sopar es desenvoluparà en tres escenaris diferents per tal de facilitar el networking i la relació entre els assistents: primer la benvinguda amb copa de cava networking, després el sopar asseguts per permetre lligar relacions empresarials i, finalment la copa en format chill-out networking.
La data límit per a formalitzar les inscripcions és el dia 30 de juny.