Les empreses del metall aposten per la formació de qualitat al Milà

08.07.2016

En la continuïtat del treball que s’està fent des de la Unió Empresarial de l’Anoia amb les empreses del sector metal·lúrgic, una quinzena d’empreses han visitat el Milà i Fontanals per conèixer les instal·lacions on els joves es formen pel sector, en els graus mig i superior de Manteniment electromecànic i Mecatrònica industrial. La visita els ha permès veure els espais i la maquinària de que disposen i per altra banda, debatre la necessitat de potenciar algunes unitats formatives i certs continguts que són molt necessaris entre el sector.

La trobada, motivada per la Taula de formació impulsada des de la UEA amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, ha donat veu a les empreses que han pogut plantejar millores per tal que els joves surtin encara més ben preparats per un sector professional que necessita treballadors cada any que passa.

Bona base des del Milà i professionalització posterior
Les empreses han coincidit a destacar que les instal·lacions del Milà són apropiades per tenir una bona base en el sector tot i que caldria aprofundir i ampliar certs continguts per tal d’adaptar-se als canvis i a la cada vegada major presencia dels ordinadors i el disseny 3D. Consideren imprescindible ampliar els coneixements en interpretació de plànols, components mecànics, toleràncies, material i aplicacions, cad/cam, entre altres. També molt important la part de valors i respecte per la feina i pels companys, la cultura de l’esforç i la diligència en el treball.

Una de les mancances manifestades fa uns mesos per les empreses, era la necessitat que els joves es formessin en control numèric per ordinador, és a dir, les màquines de fresat i tornejat, que ja no són manuals sinó controlades informàticament. Arran de la mancança detectada fa uns mesos des d’aquesta mateixa taula de treball, el Milà i Fontanals ha fet un gran esforç adquirint una màquina de CNC i creant una nova formació.

Manteniment i mecatrònica, formacions amb futur
Des del Milà i Fontanals i des del sector es fa una crida a la societat recordant que aquestes dues formacions són garantía d’inserció laboral. Tant els joves del grau mig com els del superior s’incorporen a les empreses just acabada la formació ja que hi ha una mancança generalitzada en personal del sector.

La Taula de formació seguirà amb la seva tasca de millora de la formació pel sector metal·lúrgic des dels àmbits de la formació professional reglada, l’ocupacional i també la contínua, pels treballadors del sector. Aquesta taula resulta una unió d’esforços des de l’empresa, l’administració i els centres educatius, anant junts per millorar i ampliar les possibilitats dels joves en el sector.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.