Les químiques de l’Anoia Sud visiten els bombers de Martorell per millorar protocols de seguretat

05.06.2017

Empreses del sector químic de Piera i Masquefa van visitar la setmana passada el parc de Bombers de la Generalitat de Catalunya de Martorell (el Baix Llobregat) per millorar protocols d’actuació en l’àmbit de la seguretat, en una trobada organitzada per la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA). Fa un any que les empreses químiques d’Igualada i la Conca d’Òdena han iniciat un procés de col·laboració amb el parc de bombers d’Igualada, i ara s’ha començat a repetir aquesta experiència amb el parc de Martorell, del qual depenen operativament els municipis de l’Anoia Sud.

En aquesta visita inicial, valorada molt positivament per les dues parts, les empreses van poder conèixer de primera mà el parc i els seus responsables, fet que sempre facilita la relació personal de cara a hipotètiques intervencions futures. Més endavant, els bombers visitaran les instal·lacions de les empreses per fer-se una idea precisa de com haurien d’actuar (mirant desnivells, on estan situats els productes inflamables, quins dispositius d’autoprotecció ja hi ha a cada recinte…). Tot plegat amb l’objectiu de minimitzar riscos de cara a un hipotètic incident futur.

A dia d’avui, els bombers del parc d’Igualada ja han realitzat visites a ABC Leather, Atlas Gestión Mediambiental, Comercial Godó, Productos Agrícolas Macasa i Proquip SA. Aquestes visites continuaran el seu curs un cop passada la campanya d’incendis forestals, i llavors serà quan els agents del parc de bombers també començaran a visitar les empreses químiques de l’Anoia Sud.

Iniciativa pionera

Més enllà del compliment estricte dels protocols de seguretat que ja duen a terme les empreses químiques anoienques, el sector també tenia una voluntat real de mantenir un contacte directe amb el cos de Bombers de la Generalitat. Un interès que també era latent entre els agents tant del parc d’Igualada com del de Martorell, atès que el contacte amb l’empresa fa que el bomber es pugui fer una idea nítida de què s’hi pot trobar a l’hora de realitzar la primera intervenció.

A més, des de la UEAQuímica ja s’està treballant perquè aquesta col·laboració entre les químiques i els agents responsables de la seguretat pública sigui encara més intensa. Des de la Generalitat, a més, s’ha fet notar a la UEA que aquesta col·laboració empreses-bombers és una iniciativa pionera arreu de Catalunya.

Una trentena d’empreses

La UEAQuímica és la sectorial de la UEA que dinamitza les gairebé 30 empreses del sector existents arreu de la comarca, moltes de les quals punteres en els seus camps d’especialització en sectors com l’adober, l’agroalimentari, el farmacèutic i el tractament de l’aigua, entre d’altres. Treballant colze a colze amb les empreses, la UEAQuímica té per objectiu resoldre necessitats comunes, tant en el si del propi sector com envers l’administració i el conjunt de la ciutadania.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.