L’expert en màrqueting Víctor Moliner dona eines i consells per captar clients en temps de crisi al WebinarUEA

14.05.2020

En moments de crisis econòmiques i temps complexos és important que les empreses apliquin una estratègia comercial eficient per mantenir el negoci i fins i tot guanyar nous clients. Però què s’ha de tenir en compte per crear una bona estratègia comercial? Aquesta qüestió va centrar el WebinarUEA a càrrec de Victor Moliner, expert i consultor d’empreses en l’àrea de vendes i màrqueting digital, i professor d’EADA Business.
Segons Moliner l’objectiu “no es veure el què tothom veu, sinó aconseguir fer visible el què no es veu”, és a dir “trobar el què ens diferencia de la resta”. Per això cal elaborar una pla amb la participació de tot l’equip i controlar els marges i els pagaments. També és important analitzar els clients i identificar quins pateixen les conseqüències de la crisi, quins han marxat a la competència i quins nous clients podem aconseguir. Segons Moliner “hi ha clients que estan més a prop del què ens pensem i és important mirar al nostre entorn”. Seguint aquesta línia s’ha marcarem una estratègia diferent per a cada client segons l’objectiu que volem aconseguir: adquirir, convertir, expandir i protegir.
A l’hora de captar l’atenció dels clients l’expert en màrqueting i vendes va explicar que hi ha diferents fórmules per buscar arguments de venda: arguments racionals, aquells que valora el client i són tangibles com el preu, la qualitat, la quantitat de producte, etc; arguments emocionals, aquells que percep el client com per exemple la seguretat, un valor essencial en temps de crisi. Arguments que ajuden a millorar al client, és a dir aquells que aporten facilitats com per exemple oferir llicències gratuïtes per accedir a programes online, o oferir cursos de formació online gratuïts. I finalment, arguments transcendents, aquells que aporten un valor diferencial.
Víctor Moliner va finalitzar el WebinarUEA animant als assistents a explotar tots aquests arguments per identificar el valor diferencial i traslladar-ho al mercat. Per Moliner “tot negoci i producte té valors que els fa diferents de la resta i aquest és l’objectiu perquè la diferència crea record”.

Altres notícies

La UEA signa un acord amb CESCE

La UEA signa un acord amb CESCE

La Unió Empresarial de l'Anoia signa un conveni amb l'empresa asseguradora Cesce per tal d’establir un vincle de col·laboració entre ambdues parts per tal que les empreses associades a la UEA puguin beneficiar-se de l’accés preferent a serveis per a la prevenció de la...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.