Responsables de Recursos Humans d’empreses de l’Anoia es reuneixen en un dels fòrums de la UEA

28.02.2018

Una desena de responsables de recursos humans de diferents empreses de la comarca van assistir al Fòrum Empresarial de Recursos Humans que la UEA va organitzar, en línia amb la seva estratègia de treballar per sectors i amb la finalitat de conèixer de primera mà les inquietuds, necessitats i demandes, tot establint vincles de col·laboració entre els assistents.

La necessitat de trobar personal qualificat, la formació, i les males comunicacions van marcar els temes de debat de la trobada. Per unanimitat, els assistents van afirmar que una de les principals preocupacions que tenen és la dificultat per cobrir els llocs de treball, des d’enginyers fins a fresadors o xofers, passant per personal que domini els idiomes, entre altres perfils professionals. Asseguren que hi ha una fuita de talent i falta d’actitud.

Els responsables de recursos humans de les empreses també van posar sobre la taula el tema de la formació, i és que sovint es troben amb joves que “desconeixen la maquinària a manipular per que els centres de formació no estan adaptats a la tecnologia actual que hi ha a les empreses”. El darrer tema destacat que va sorgir és el problema de males comunicacions amb transport públic entre municipis de la comarca, i també cap a ciutats properes com Vilafranca del Penedès o Manresa. Una mancança que dificulta la mobilitat de les persones a l’hora d’anar a treballar, sobretot a aquells que no disposen de vehicle propi.

D’altra banda, els responsables de recursos humans van posar en valor les polítiques de conciliació que algunes empreses ja posen a la pràctica per motivar als treballadors. Mesures com facilitar-los un vehicle d’empresa, cercar vivenda a persones de fora, salaris competitius, instal·lar espais de menjadors i cuines a les empreses, formar als treballadors, promocionar-los internament, etc. També van destacar el potencial d’empreses de renom i amb un pes important a nivell internacional instal·lades a la comarca, així com la bona relació entre universitat i empreses per captar talent, i la bona qualitat de vida que ofereix el territori.

En opinió dels assistents, la trobada va ser molt productiva i la majoria veuen bé seguir organitzant altres noves reunions per seguir fent pinya, millorar la situació del sector, i treballar plegats.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.