Satisfacció en l’edició de tardor de la 10a Setmana de l’Ocupació d’Igualada

11.11.2021

Prop de 150 persones han participat en totes les activitats organitzades en el marc de l’edició de tardor de la 10a Setmana de l’Ocupació, l’Igualada Prepara’t, un programa impulsat conjuntament per l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia i que està adreçat a persones que estan en situació d’atur, busquen feina o volen fer un canvi o gir professional.

Durant aquest programa, les persones assistents reben tot un seguit de tallers i conferències per millorar les seves habilitats professionals a l’hora de cercar feina o postular per una vacant laboral. Aquesta edició, que ha arrencat aquest dimarts dia 9 de novembre, s’ha basat en dos pilars clarament diferenciats: el primer dia, oferint tallers i conferències per conèixer les darreres tendències en la recerca de feina de la mà de ponents experts que han donat eines i pautes per assolir amb èxit el procés de recerca de feina; i el segon, amb l’activitat ja destacada d’aquest programa com ho és el Connecta, el punt de trobada entre oferta i demanda de feina.

El regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Marcé, i el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech, han estat els encarregats d’impartir la conferència inaugural i de benvinguda d’aquesta edició de tardor. L’objectiu d’aquesta conferència ha estat el de posar a l’abast i coneixement de totes les persones assistents al programa de les diverses eines que disposen tant des del consistori com des de la patronal, per a les persones que busquen feina.

Seguidament, Rafa Rodríguez García, ha impartit el primer taller de la jornada amb “Claus per assolir resultats extraordinaris a la vida”. En aquesta línia, el psicòleg, coach i formador internacional, ha exposat, a través d’uns exercicis molt dinàmics, com orientar-nos fins al que realment es vulgui aconseguir.

El segon taller del Prepara’t ha estat a càrrec de Mònica Cordobés, pedagoga i orientadora acadèmica i professional de l’Àrea de Projectes Educatius i Orientació de d’EP Institut. Amb “Quin és el teu objectiu professional?”, Cordobés ha donat les claus per identificar aquells elements a tenir en compte per tal de definir els objectius professionals, també, des d’una vessant molt dinàmica i pràctica.

I ja amb la mirada posada en l’endemà, on tenia lloc l’activitat del Connecta, Carlos Bella -docent universitari, conferenciant i consultor de desenvolupament personal i professional- ha impartit dues conferències per preparar a les persones assistents a les entrevistes de feina. Amb “Per fi una entrevista! I ara què?”, Bella ha donat les pautes dels aspectes que s’han de tenir en compte en una entrevista de feina i com encarar-la amb seguretat. Seguidament, ha sigut el torn de “Fes que et trobin. Marca Personal aplicada a la recerca de feina”, on el ponent ha destacat la importància dels nous espais professionals virtuals a l’hora de cercar feina i com realitzar publicacions coherents i ben estructurades a les xarxes socials.

El dimecres dia 10 de novembre ha estat format per l’altra cara del Prepara’t’: el Connecta, el moment de demostrar tots els coneixements adquirits durant les sessions teòriques que s’han dut a terme durant la Setmana de l’Ocupació. En aquest sentit, han estat 5 les empreses que finalment han participat per entrevistar-se amb una seixantena de persones, oferint 12 oportunitats laborals, amb perfils molt diversos com enginyers industrials, back office, personal de producció, personal per a magatzem, jardineria, neteja, educadors socials, operaris de producció, entre altres. Malgrat la bona acollida que hi ha hagut i la satisfacció de les persones i empreses participants, no s’ha pogut complir la convocatòria inicial prevista degut a un desajust entre oferta i demanda de feina, amb perfils professionals que les empreses no poden cobrir.

La 11a Setmana de l’Ocupació es celebrarà a la propera primavera de 2022.

 

 

 

 

 

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.