TICAnoia i la UEA organitzen el “Programa indústrIA” per explicar la transformació que tindrà la Intel·ligència Artificial als sectors econòmics del territori

04.03.2024

Amb l’objectiu d’ajudar a l’ecosistema industrial del territori, les entitats TICAnoia i la Unió Empresarial de l’Anoia organitzen el “Programa indústria” on es donaran a conèixer tots els secrets de la intel·ligència artificial aplicada al sector industrial. L’oficina Accelera Pime per a entorns rurals Secartys/Sinergia n’és també una entitat coorganitzadora d’aquest progama.

De fet, la intel·ligència artificial (IA) aplicada a la indústria representa una revolució en la forma en què les empreses dissenyen i produeixen béns i serveis. Aquesta aplicació de tecnologies intel·ligents abasteix un ampli ventall d’àrees de l’empresa, des de l’optimització de processos i l’automatització de tasques fins la creació de productes i serveis completament nous.

La intel·ligència artificial presenta nous reptes en els processos industrials. Això implica superar barreres tècniques, desafiaments relacionats amb l’acceptació i adaptació cultural per part dels treballadors/es i directius/ves; però també, garantir la seguretat i la confiança dels sistemes d’IA en entorns industrials. També hi juguen un paper molt important l’ètica i la responsabilitat en la implementació de la IA a la indústria (o en altres entorns empresarials), ja que és important tenir en compte qüestions com la privacitat de dades, l’impacte socioeconòmic que pot generar l’automatització de l’ocupació, entre altres.

Tot i els reptes, el potencial de la Intel·ligència Artificial a la indústria és enorme. Des de l’optimització de la cadena de subministrament fins a la personalització de productes i serveis, la IA ofereix oportunitats per a millorar l’eficiència, la qualitat i la innovació en tots els sectors industrials.

Per tal de posar llum a totes les inquietuds que té el teixit industrial, ambdues entitats organitzen aquest programa -en format jornada- per tal de presentar, per una banda, els fonaments de la intel·ligència artificial i els tipus d’IA disponibles; també s’exploraran exemples d’aplicacions pràctiques dins l’àmbit industrial, incloent l’optimització i la gestió d’estocs, qualitat basada en visió, i planificació i optimització de la producció. A més, en cadascuna de les sessions hi haurà l’oportunitat de connexió entre empreses i agents tecnològics; però també, s’hi compartiran eines de finançament disponibles per a projectes d’implementació d’IA com el programa d’ajudes RETECH per accedir a finançament empresarial en aquesta matèria.

El programa “indústrIA” és possible gràcies a la col·laboració de ponents experts en Intel·ligència Artificial. A més, cada jornada finalitzarà amb un dinar a peu dret per afavorir el networking amb agents tecnològics.

Aquest programa es desenvoluparà, de forma itinerant, en 4 municipis diferents per tal d’acostar i aproximar aquesta nova realitat i paradigma a les empreses de la comarca.

La primera sessió es farà el proper dimecres dia 20 de març al Centre d’Innovació de l’Anoia (Vilanova del Camí); la segona, al Museu Molí Paperer de Capellades el dimecres dia 17 d’abril; la tercera, al Centre Tecnològic i Comunitari de Masquefa, el dimecres dia 22 de maig; i la quarta, el Centre de Recursos per l’Ocupació de Calaf, el dimarts dia 11 de juny. Les inscripcions poden fer-se tant als webs de TICAnoia i la UEA.

Suma d’esforços entre TICAnoia i la UEA

Aquest Programa és el resultat de la col·laboració i entesa entre TICAnoia i la UEA per apropar, assessorar i acompanyar al teixit empresarial del territori cap al camí de la transformació digital.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.