enviar enllaš d´┐Żaquesta pÓgina.   versió per imprimir

Llei Omnibus

Què són les Lleis Òmnibus?

Les popularment denominades Lleis òmnibus són un conjunt de 5 lleis abastant la major part d´┐Żàmbits d´┐Żactivitat, des de l´┐Żagroambiental, l´┐Żeconòmic i el sanitari fins al cultural o el de la seguretat:

Aquestes 5 lleis tenen el propòsit de modernitzar l´┐Żadministració a partir de fer-la més àgil, eficient i transparent, preparant-la per contribuir amb major eficàcia a la recuperació econòmica.

Quina finalitat tenen?

Ciutadans, empreses i entitats en general estem acostumats a una manera de fer de l´┐Żadministració que sovint alenteix i complica les nostres activitats, a causa d´┐Żexcessives càrregues burocràtiques i normatives. Quan parlem d´┐Żactivitat econòmica, aquestes càrregues suposen freqüentment un escull a la iniciativa empresarial i, en un moment com l´┐Żactual, endarrereixen i dificulten la recuperació econòmica del país.

Les Lleis òmnibus revisen un gran nombre d´┐Żaspectes normatius i organitzatius de l´┐ŻAdministració per aconseguir:


  • Reduir la càrrega burocràtica, els terminis de les resolucions administratives i, en definitiva, l´┐Żimpost del temps, tant per a les empreses com per als particulars.

  • Simplificar l´┐Żadministració i fer-la més propera i entenedora per a la ciutadania.

  • Convertir l´┐Żadministració de la Generalitat en àgil, eficient, propera, transparent i competitiva.

L´┐Żentrada en vigor d´┐Żaquest paquet normatiu estalviarà costos en temps i diners per a les empreses, els ciutadans i l´┐Żadministració, i facilitarà la iniciativa empresarial . Però la seva rellevància rau essencialment en el fet que estableix una nova filosofia de treball de l´┐Żadministració , que procura adaptar-se a les necessitats dels sectors productius i del país, i no a la inversa.

Aquestes lleis, ténen com a objectiu final el de contribuir a l´┐Żinici de la reactivació econòmica del país .

Us adjuntem pdf amb un resum detallat.

enviar enllaš d´┐Żaquesta pÓgina.versió per imprimir
CompartirDel.icio.usDiggFacebookGoogleLa tafanera MeneameTechnorati
Uniˇ Empresarial de l┤Anoia | Ctra. de Manresa, 131 | 08700, Igualada | T. 93 805 22 92