En positiu: 11a. edició del Sopar de l�Empresari

10.06.2010


El president de la UEA, Ramon Felip, va obrir l�acte amb unes paraules en que va destacar tres oportunitats de present i futur per a l�Anoia: la indústria, la logística i la recerca. “Des de la UEA som tan conscients del que tenim i podem aconseguir a la nostre Comarca, i continuarem insistint treballant per desenvolupar els nous projectes, sobre tot amb esperit en positiu, cal encarar el futur amb optimisme, treballar i esforçar-nos per intentar donar un gir a la situació actual”

En aquesta edició la UEA va voler donar exemples concrets del missatge “En positiu”, i per aquest motiu va organitzar una taula rodona amb representants d�empreses de diferents sectors industrials, situades a l�Anoia, amb la que va explicar el perquè van decidir instal·lar-se o iniciar la seva activitat econòmica a la Comarca, com malgrat la crisi econòmica han aconseguit o estan aconseguint sortir-se�n i quines són les claus del seu èxit.

“5 Experiències = mil oportunitats”, aquest va ser el nom de la taula rodona, moderada pel periodista Jordi Còdol. Miquel Àngel Oliva, gerent d�Abacus Cooperativa , va explicar que el secret del seu èxit rau en la conservació de la seva essència: els valors (catalanisme, cultura) i les persones que en formen part. Per la seva banda, Juan Carles Frean, cap d�expansió d�Aldi , opinava que la clau d�aquesta gran cadena de supermercats és, precisament, la simplicitat. També va participar en el debat David Camps, director d�Original Buff SA, qui va destacar els valors de marca, l�equip humà i l�aposta per la internacionalització. Jaime Alfonso Rivière, president de Rivisa ICM , va dir que la clau pot ser la innovació però també la prudència, sobretot en temps difícils. Finalment, Josep Maria Torrents, gerent de Petromiralles , també va destacar l�equip humà i l�aposta per la diversificació.

Del conjunt de les argumentacions dels ponents al ser preguntats sobre la seva primera aposta a favor de la Comarca de l�Anoia en destaquen: la bona situació geogràfica del territori, la seva mentalitat industrial i mà d�obra, enllaçades amb les facilitats que ha ofert l�administració local en tot moment.

Premis UEA

A continuació, es van lliurar els PREMIS UEA, uns guardons que van ser entregats per: Miquel Valls Eusebi Cima, vice-president de Foment i President de Fepime, Joan Pujol, Secretaria General de Foment del Treball, l�Il.lm, Joan Vich, alcalde de Vilanova del Camí, i el President de la UEA Ramon Felip.

En la categoria TIC, Esteve Aguilera SA es va emportar el guardó, i Taxis Igualada i Partner Solutions Biz una menció especial. El premi a la capacitat emprenedora va ser per a Trire SL, mentre que el de trajectòria empresarial va recaure en Gràfiques Lamolla i Plasfi. Finalment, també es va reconèixer la tasca del Gremi d�Hostaleria i Turisme de l�Anoia amb el Premi UEA al gremi o institució.

La UEA va voler acabar la primera part de l�acte amb la projecció d�un vídeo titulat “L�ANOIA, UNA OPORTUNITAT”, on es va mostrar tot el que pot oferir aquesta Comarca en possibilitats de negoci i qualitat de vida.

I l�acte va acabar amb un sopar networking moment durant el qual els diferents empresaris i representants públics i socials de la comarca van poder intercanviar impressions, comentaris i una bona estona en un marc incomparable, a les mateixes instal·lacions d�Abacus Cooperativa.

https://youtube.com/watch?v=POTbLWGSkrw%26hl%3Des_ES%26fs%3D1%3Frel%3D0

 

Altres notícies

Reunió amb la Mancomunitat de l’Alta Segarra

Reunió amb la Mancomunitat de l’Alta Segarra

La Unió Empresarial de l’Anoia es va reunir amb la Mancomunitat de l’Alta Segarra, formada pels municipis de Calaf, Els Prats de Rei, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Sant Martí de Sesgueioles, Pujalt i Sant Pere de Sallavinera. Aquesta trobada tenia...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.