La UEA, juntament amb altres organitzacions empresarials, s’adhereix al Manifest per una Economia amb Propòsit de Respon.cat

05.07.2023

La Unió Empresarial de l’Anoia s’ha adherit, juntament amb les principals organitzacions empresarials del país, al manifest “Manifest per una Economia amb Propòsit” Es tracta d’una iniciativa impulsada per Respon.cat amb l’objectiu d’impulsar i estendre la gestió socialment responsable de les empreses.  El manifest fa una crida al món empresarial per avançar en el desenvolupament actiu i compromès de la responsabilitat de les empreses envers la societat, amb un propòsit de triple impacte, econòmic, social i ambiental. També pretén mostrar públicament com les empreses són motors de canvi des d’uns valors de compromís i creant valor compartit.

Per fer-ho possible, es proposa que cada empresa estableixi un propòsit que marqui la voluntat de crear valor tant per a la pròpia empresa com per a totes les altres parts implicades. La presentació i signatura del manifest fa palesa com hi ha organitzacions que van creixent en els seu compromís i que mostren un nou paper social de l’empresa, que crea valor econòmic alhora que contribueix a generar valor social i ambiental.

Des de la Unió Empresarial de l’Anoia s’ha volgut sumar en aquesta acció per tal de donar visibilitat tant com a la societat del paper que té l’empresa, no només per ser un motor per al progrés econòmic d’un territori, sinó també social i mediambiental; i alhora, encoratjar a les empreses a seguir per aquesta línia.

La presentació d’aquest esdeveniment es va realitzar el passat dimarts 27 de juny a la Casa Llotja de Mar de Barcelona i van assistir-hi més de 200 empreses catalanes i 250 persones assistents.  Més informació al web empresesambproposit.cat

Sobre Respon.cat

Respon.cat, iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya, és una associació que agrupa més d’un centenar d’empreses de sectors i dimensions molt diverses compromeses amb el progrés de la seva RSC i fer de Catalunya un territori socialment responsable. Es va constituir el 2014 amb la voluntat de ser l’organisme empresarial de referència en RSE a Catalunya. Disposa de grups de treball, espais d’aprenentatge i de cocreació per a les empreses membres, i organitza anualment els Premis Respon.cat i el programa d’acompanyament RSE.Pime.

https://respon.cat

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.