Foment i UEA aposten per la reindustrialització de l’Anoia com a palanca per enfortir el teixit empresarial de la comarca

20.05.2022

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i la vicepresidenta de Fepime, Beatriz Fernández-Tubau, s’han reunit aquest dijous a la tarda amb representants de la Junta Directiva de la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) per conèixer les principals necessitats de les empreses d’aquest territori, i explicar el procés d’integració de Fepime a Foment, iniciat per reforçar la defensa de la petita i mitjana empresa.

Sánchez Llibre ha posat en valor l’ecosistema empresarial de l’Anoia amb una arrelada tradició industrial, i ha explicat que “de la integració de Fepime a Foment sortiran beneficiades les pimes, microempreses, autònoms, empreses familiars, i en general el teixit empresarial de la comarca, el qual disposarà d’un suport instrumental més potent per fer-se escoltar”.

El vicepresident de la UEA, Joan Mateu, ha reclamat que s’obrin les oportunitats d’inversió més enllà de Barcelona, i ha demanat a Foment que lideri un full de ruta per diversificar la indústria per tot el territori de Catalunya: “Confiem que la potència de Foment sigui un element accelerador per fer arribar les nostres propostes”.

Els empresaris de l’Anoia han destacat com a principals reptes de la comarca el fet que cada dia 15.000 persones vagin a treballar fora, la necessitat d’una formació professional que vagi en consonància amb la demanda de les empreses per revertir un atur juvenil del 30%, i millores en les infraestructures per a la mobilitat de les persones, en especial en les de transport ferroviari, que ara ofereix un trajecte d’Igualada a Barcelona d’unes dues hores de trajecte, el doble que per carretera, però per contra manifesten que cada dia hi ha més inconvenients per accedir en cotxe a la ciutat comtal.

Sánchez Llibre s’ha compromès a treballar en totes aquestes reivindicacions a través d’una aposta per la reindustrialització de la indústria del territori, i per avançar en una formació professional que aporti més mà d’obra qualificada i en línia amb la demanda empresarial: “L’Anoia compte amb uns fonaments industrials importants, però s’ha de reinventar. Tenim les condicions suficients per potenciar la indústria i reindustrialitzar-la. Hem de fer un front comú i això és el que pretenem a través d’aquest Consell de Pimes”, ha afegit.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.